Márk

A Magyar Állami Népi Együttes ünnepi műsorai

2007.12.22. 00:00

Programkereső

A külföldi turnék mellett a Prima Primissima Díjat nyert Magyar Állami Népi Együttes nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a hazai közönség is rendszeresen láthassa.

Részlet a Kincses felvidék című előadásból

December végén "egy este/két produkció" szlogennel különleges ünnepi műsorokkal kívánnak kedveskedni hazai közönségüknek székházukban, a Hagyományok Házában. December 27-én és 28-án 19 órától a Pannon freskó című táncszínházi produkciót mutatják be. A Sebő Ferenc zenéjére készült látványos táncvízió az őseinktől örökölt nyelven mondja el az emberi érzelmek, a szerelem és halál fenséges harcait a Tavasz (születés), a Nyár (beteljesülés), az Ősz (elmúlás) és a Tél (haláltánc) karakteres színeiben. A táncelőadáshoz kapcsolódóan a Sebő Együttes ad koncertet ráhangolva a közönséget az előadásban megidézett karneváli hangulatra.

December 29-én 19 órakor a Felvidék etniakailag sokszínű tánc- és zenekultúráját összefoglaló Kincses Felvidéket mutatja be az együttes. A táncelőadást követően a zenekar ízelítőt ad Bartók gyűjtéseiből és népdalfeldolgozásaiból, majd következik a vidám előszilveszteri koncert, amelyben az Újévet köszöntve felidézik a régi századfordulós kávéházak és a régvolt falusi ünnepek hangulatát. A közönség találkozhat a zenekar szólistáival is: Herczku Ágnes énekessel, Pál István "Szalonna" és Radics Ferenc prímásokkal.

(2007. december 27., 28. 19:00 Hagyományok Háza (Budapest) - Pannon freskó - a Magyar Állami Népi Együttes előadása

2007. december 29. 19:00 Hagyományok Háza (Budapest) - Bartók-Trilógia I. rész: Kincses felvidék; km.: a Magyar Állami Népi Együttes zenekara és tánckara (tánckarvez.: Kökény Richárd); zenekarvezető-prímás: Pál István; rend.: Kovács Gerzson Péter)