Orbán

Carneval

2009.05.18. 15:58

Programkereső

Duda Éva a Carnevallal ünnepli a Közép Európa-Táncszínház 20. születésnapját.

Ez elrajzolt játékcirkusz, életből attrakció, rikító kavalkád, ez bizalomjáték, beavatás, ez titkos légyott a tükörben, elvetemült robaj, fogak között szűrt köszönőviszony, tandem tűzharc, a szívlövés rajtad keresztül énbelém hatol. Ez harsány virágzás, lesből párbaj, az alvilág szófogadatlan nyomunkba ered. Úgy simulok, ahogy rántasz, dorombolom a ritmust, ringasd csak tenyeredbe zárt szögletes szívem. Varázsütésre maszkot váltunk, árnyékot sütkérezel körém, vadóc.

Hány arcunk van?

Hány arcunk lehet?

Hányat ismerünk?

Melyik valódi?

És vajon melyik irányít?

A Carneval előadás az átváltozás témakörét kutatja, középpontjában ismert és ismeretlen oldalaink feltárása áll. Képzeletbeli emberi és állati arcaink találkoznak össze ebben a mozgalmas játékban, ahol a szélsőségek nem csak a karakterek szintjén, hanem az egymást ellenpontozó mozgások ötvözésében is teret kapnak. Az előadást Duda Éva Harangozó-díjas koreográfus a Közép-Európa Táncszínház 20. jubileumi évfordulójára készítette.

Zene: Kunert Péter

Jelmez: Béres Móni

Díszlet: Duda Éva

Fény/Hang: Fogarasi Zoltán

Konzultáns: Máriás Petra

Koreográfus: Duda Éva

Táncosok: Asztalos Dóra, Gulyás Anna, Hargitai Mariann, Kiss Róbert, Katonka Zoltán, Major László, Palcsó Nóra, Tuza Tamás

Bemutató: 2009. május 19. (20 óra)

További előadások: május 20., 21. (20 óra)

Merlin Színház