Orbán

Tünetek júniusban

2009.05.29. 10:59

Programkereső

Mozgalmas évadzárásra készül a Tünet Együttes. London, Pécs és Debrecen a főbb állomások.

Mozgalmas évadzárásra készül a Tünet Együttes. Június 2-án és 3-án a társulat a londoni The Place-ben, Anglia legfontosabb kortárstánc-központjában vendégszerepel. A Nincs ott semmi című interaktív médiatechnológiás táncelőadásuk nyitja meg az egy hónapon keresztül tartó, The Turning World elnevezésű nemzetközi fesztivált, melynek 7 előadásból álló programjában olyan elismert koreográfusok munkái szerepelnek, mint Chris Haring, Yasmeen Godder, vagy Philippe Saire. 

Idén ismét meghívást kaptak Pécsre, a POSzT Off-programjába, melynek keretében június 8-án a Nemzeti Színház előtt rendeznek szabadtéri nagytakarítást. A Te szemét! című performansz a fogyasztói társadalom nemkívánatos melléktermékét, a szemetelést állítja a fókuszba. A zenés-táncos, pantomim-elemekkel is operáló szabadtéri előadás és szenny-esztrád a köztér különböző pontjain zajlik és a járókelőkkel kialakított interakciók során keresi a lehetőséget a globális probléma humoros és közvetlen "újra-feldolgozására".

A Múzeumok Éjszakáján, június 20-án a debreceni MODEM-ben adják elő a Nylon Revü címet viselő, rendhagyó divatbemutatóval párosított amorftánc-shownkat. A társulat júniusban egy rövid kísérleti táncfilmen dolgozik, melynek eredménye valószínűleg ősszel lesz látható.