Márk

Upon Reaching The Sun

2009.06.15. 17:24

Programkereső

Június 29., 30. 19:30 – Kibbutz Contemporary Dance Company – Müpa – Fesztivál Színház

Volt már olyan érzésed, amikor megérkeztél valahova, hogy elvesztetted az időérzékedet? Rami Be'er a maga egyedülálló és lenyűgöző módján egy legendába vezető utazásra invitál bennünket. Vajon rólad szól a legenda? Vagy mese rólunk? Mítosz egy lányról? Ez a legenda, amely ide-oda sodor bennünket, ablakot nyit, hogy láthatóvá váljék mindaz, ami eddig eltemetve, elrejtve volt.

Rami Be'er, a tel-avivi Kibbutz Contemporary Dance Company művészeti vezetője muzsikus családba született. Már nagyon fiatalon elkezdett csellózni, később pedig tánctanulmányokat folytatott Yehudit Arnonnál. A Kibbutz társulatának 1980-ban lett táncosa és koreográfusa, s azóta több mint negyven koreográfiáját mutatták be. Műveiben olyan utazásra hívja nézőit, amelynek révén ők önmagukkal találhatják meg a kapcsolatot. Rami Be'er munkái leképezik a világ képzelet-valóság viszonyait, a nézők mégis szabadon fedezhetnek fel egybeeséseket az előadások és a maguk személyes tapasztalatai között. Az Upon The Reaching Sun Büchner Woyzeckje alapján készült.

Kor., színpadkép: Rami Be'er; z.: S. Ros, Ske 310, H. Hilmarsson, Colleen, M. Attack; fény: Rami Be'er, Yossi Revach; j.: Maor Tzabar