György

TáncSziget

2009.08.07. 12:47

Programkereső

Idén nem lesz külön Színház- és Táncsátor; az ilyen jellegű programok az Octopus Összművészeti Helyszín Színház és Tánc Színpadára kerültek.

A nap délelőttönként kétórás nyitott jógatréninggel kezdődik, majd nyitott thai-chi tréninget tart Nagy Zoltán Sáska. A táncosok délután a komolyzenei sátorhoz csatlakoznak, úgy, hogy az ott zajló zenei programra kontakt improvizációs jamet tartanak, mindennap más és más: Gál Eszter, Nagy Zoltán, Bakó Tamás, Scott Wells és Goda Gábor. Hogy mi is ez pontosan? Gál Eszter így fogalmazott: "A kontakt az improvizáció egy része. Ez egyfajta gondolkodás a testről és a mozgásról. Egy duett táncforma, de nem azokon a formai kötöttségeken alapul, mint a páros táncok. Ez akkor is az én táncom és a te táncod marad, hiába érintjük egymást. Mindenki beállhat, mert ez a természetes mozgáson alapul, mindenki kipróbálhatja, aki szeret megmozdulni, aki nem fél lemenni a földre, aki nem fél attól, hogy esetleg megérintsék."

A színpadon saját előadásával fellép még Gergye Krisztián és Társulata, Hód Adrienn, Góbi Rita, valamint az amerikai Scott Wells.
Az estéből az éjszakába a Filter Performance társulat akciói szűrik át a szigetlakókat.

A részletes program itt érhető el.

Ízelítőül néhány fotó és videó:

Gergye Krisztián

Hód Adrienn

Góbi Rita

 Scott Wells