Dezső

SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivál 2010

2010.01.04. 12:29

Programkereső

Szólókkal 1999, duókkal 2001 óta találkozhat a közönség azon a fesztiválon, amelyet az Orkesztika Alapítvány szervez az együttgondolkodás – és nem a verseny –, az elhivatottság – és nem a hivatalosság – jegyében. Január 8–10. 20:00 – MU Színház, január 12. 20:00 – Millenáris Teátrum

A SzólóDuó Fesztivált szervező Orkesztika Alapítvány a magyar mozdulatművészet százéves hagyományának megőrzésével és megújításával, értékeinek közvetítésével foglalkozik. Ilyen értéknek tekinti a nyitottságot, a szárnyait bontogató vagy épp a tapasztalt, alkotó táncosok bátorítását, bemutatását és megismertetését. A SzólóDuó Fesztivál során az együttgondolkodás és nem a verseny, az elhivatottság és nem a hivatalosság fontos számunkra. Többre értékeljük a művészi élményt, mint ha csupán technikailag hibátlan egy produkció. A SzólóDuó Fesztivál hazánkban egyedülálló, az egyetlen nyitott pályázati rendszerrel működő kortárs táncfesztivál. A fesztivál lényege az innovatív alkotófolyamatban való részvételi lehetőség, ahol valamennyi táncos-koreográfus személyre szóló részletes szakmai visszajelzést kap a nemzetközi zsűri tagjaitól.

SzólóDuó Fesztivál
SzólóDuó Fesztivál

A 2010-es fesztiválra a hazaiak mellett - hiszen már a hatodik alkalommal rendezünk nemzetközi mezőnynek fesztivált - belga, brazil, cseh, francia, holland, izraeli, koreai, lengyel, német, norvég, osztrák és portugál táncművész jelentkezett. A SzólóDuó 2010-nek Budapest mellett három külföldi nagyvárosban, Kölnben, Prágában és Varsóban rendeztük meg társfesztiválját együttműködő partnereinkkel.

Január 8-9-10-én a SzólóDuó Fesztivál versenyprogramján esténként 10-11 rövid táncelőadást láthatunk a MU Színházban, január 12-én a Millenáris Teátrumban a versenyprogram "legjobbjait" láthatja a közönség a szakmai zsűri döntése és a közönség szavazata alapján. A SzólóDuó 2010 Gálasestjének sztárvendégei Kovács Gerzson Péter és Lukács Miklós lesz a Fametszet című előadással.

A fesztivál keretében nemcsak táncelőadásokat láthatunk négy napon keresztül, hanem háromnapos intenzív tánckurzuson is részt vehetnek az érdeklődők a Mozdulatművészeti Stúdióban. Emellett a szervezők fotóművészeti kiállítás keretében foglalják össze az elmúlt tíz év fesztiváljait a MU Színházban. Valamint először rendezi meg az Orkesztika Alapítvány a Kontakt Táncért Alapítvánnyal közösen az Egyperces (tánc)filmek platformját. Az "Ork_Kota_Platform" "Test_Tánc_Kép" témájában készült filmjeit január 8. és 12. között a MU Színházban és a Millenáris Teátrumban tekinthetik meg az érdeklődők minden nap 19 órától.

Részletes program a fesztivál honlapján.

Megosztás