Júlia, Rita

Táncművészeti Iskolák Találkozója

2010.01.06. 16:22

Programkereső

A Nemzeti Táncszínház 2010. február 1-jén és 2-án rendkívüli nyílt napot szervez az alapfokú művészeti iskolák 10-14 éves tanulói számára.

Az immár második alkalommal megrendezendő program célja, hogy a továbbtanulás előtt álló, táncművészet iránt érdeklődő fiatalok számára betekintést engedjen a profi táncművész-képző középfokú intézmények munkájába. A rendezvény segítséget nyújt a már elkötelezett, táncrajongó gyerekeknek a megfelelő iskola kiválasztásában, a mozgásművészettel eddig csak szimpatizálók számára pedig olyan továbbtanulási lehetőséget kínál, amelyben a későbbiekben sok örömüket lelhetik.

Február 1-jén, a néptánc nap keretében bemutatkozik a Bartók Béla Művészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Zeneiskola (Békéscsaba), a Fóti Népművészeti Szakközép-, Szakiskola és Gimnázium, a Művészeti Középiskola és Kollégium, Nyíregyháza, valamint a Magyar Táncművészeti Főiskola néptánc szak.

Fóti Népművészeti Szakközép-, Szakiskola és Gimnázium
Fóti Népművészeti Szakközép-, Szakiskola és Gimnázium

Február 2-án moderntánc-napra kerül sor, ekkor megismerhető a Magyar Táncművészeti Főiskola klasszikus balett és moderntánc szaka, a Budapest Tánciskola, a Győri Tánc-és Képzőművészeti Szakközépiskola, valamint a Pécsi Művészeti Szakközépiskola.

Művészeti Középiskola és Kollégium, Nyíregyháza – Táncművészeti Tagozata
Művészeti Középiskola és Kollégium, Nyíregyháza – Táncművészeti Tagozata

A Magyarországi Művészetoktatási Intézményháló, az  Edu-Art támogatásával!