Konrád

Pécsi perpatvar

2010.02.07. 19:44

Programkereső

Balikó Tamás, a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója 2010. január 29-i hatállyal visszavonta Vincze Balázs balett-tagozatvezetői megbízatását. A táncművész ezt indolkolatlannak tartja, és perel.
Vincze Balázs
Vincze Balázs

Balikó Tamás a Pécsi Balett művészeti vezetőjének Kováts Tibort - az EKF évében Kováts nemzetközi kapcsolataira és üzleti tapasztalataira hivatkozva - nevezte ki, Vinczének pedig a pedig kiemelt fizetéssel a társulat tagjaként, illetve művészeti tanácsadóként kínált munkát. A váltás okaként a színigazgató hivatkozott a Pécsi Balett előadásainak csökkenő nézőszámára is.

A nemrégiben Prima-díjjal kitüntetett, a Pécsi Balettnél 2005. augusztus 1-től dolgozó Vincze Balázs a sajtónak eljuttatott nyilatkozatában kifejtette, hogy 2011. július 31-ig szóló vezetői kinevezésének visszavonása, Balikó állításaival ellentétben. nem közös megegyezéssel történt, és nem folytatja az együttesnél a jövőben művészeti tanácsadóként pályáját. Vincze, aki bíróság elé viszi az ügyet, felmentését azért sem látja indokoltnak, mivel már 2007 óta részt vett az EKF-et érintő projektekben, elindította a Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozót, a balettegyüttes pedig több külföldi városban mutatkozott be.