Emma

Vincze mégis marad

2010.02.11. 13:20

Programkereső

Balikó Tamás 2010. január 29-i hatállyal visszavonta Vincze Balázs balett-tagozatvezetői megbízatását. A Pécsi Nemzeti Színház igazgatója azonban a napokban megsemmisítette a döntést.

Ahogyan hírt adtunk róla, Balikó Tamás a Pécsi Balett művészeti vezetőjének Kováts Tibort - az EKF évében Kováts nemzetközi kapcsolataira és üzleti tapasztalataira hivatkozva - nevezte ki, Vinczének pedig a pedig kiemelt fizetéssel a társulat tagjaként, illetve művészeti tanácsadóként kínált munkát. A nemrégiben Prima-díjjal kitüntetett, a Pécsi Balettnél 2005. augusztus 1-től dolgozó Vincze Balázs a sajtónak eljuttatott nyilatkozatában kifejtette, hogy 2011. július 31-ig szóló vezetői kinevezésének visszavonása, Balikó állításaival ellentétben. nem közös megegyezéssel történt, és nem folytatja az együttesnél a jövőben művészeti tanácsadóként pályáját. Vincze az ügyet bíróság elé kívánta vinni. A döntés ellen tiltakozott az önkormányzat kulturális bizottsága is.

Balikó visszavonta döntését, így a Pécsi Balett művészeti vezetését ismét (még mindig) Vincze Balázs látja el, aki hivatalos értesítést erről még nem kapott.