György

In Side & Aura

2010.02.15. 15:27

Programkereső

A kanadai Stéphane Gladyszewski két kísérleti, érzéki, az érzékeléssel játszó, rövid koreográfiája a Trafóban. Február 16., 17. 20:00 - Trafó - Kortárs Művészetek Háza

Függő, festett, lecsöppenő, megtöbbszöröződő, valós és virtuális testek. Egymásba mosódó dimenziók és síkok. Már-már tapintható, majd hirtelen szertefoszló felületek.

A kanadai Stéphane Gladyszewski a szobrászat és a fotóművészet felől érkezett a kortárs tánc és a multimédia világába. Munkáit leginkább az interaktív installáció és a performansz műfajai közé sorolhatnánk be. Az In Side és az Aura két kísérleti, érzéki, az érzékeléssel játszó, rövid koreográfia: az anyag és a fény feszes és vibráló dialógusa, amely a szuggesztív zenei textúra ritmusát követi. Az egyszerű alapötlethez társuló összetett technikai megoldások végtelen fegyelmet követelnek a táncosoktól, így a szemet gyönyörködtető képek sorozatából valóban elgondolkodtató és elbizonytalanító, valóság és illúzió határaival játszadozó előadás kerekedik.

"A nézőnek az az érzése, hogy az Aura és az In Side hi-tech és újító előadás. Pedig erről szó sincs, a testeken egyszerű vetítésnek köszönhetően villannak fel a képek. Ugyanakkor művészi értelemben igenis újításról van szó. Gladyszewski mesterien kezeli alkotásának két alapanyagát." (François Dufort, Dfdanse, Montréal)

In Side (2003)
Koncepció, videó, koreográfia: Stéphane Gladyszewski
Táncosok:
(virtuális:) Jason Diggins, Stéphane Gladyszewski
(valós:) Elizabeth Emberly, Justin Gionet
Zene: Mat Cober, Plastikman
Fény: Jean Jauvin

Aura (2005)
Koncepció, videó, koreográfia: Stéphane Gladyszewski
Táncosok:
(virtuális:) Katie Ward, Elizabeth Emberly, Emmanuel Proulx
(valós:) Elizabeth Emberly, Emmanuel Proulx
Fény: Jean Jauvin
Zene: Nicolas Basque
Számítógépes programozás: Etienne Grenier
Fotó: Stéphane Gladyszewski