Luca, Ottilia

Magyar táncosok a Dance Salad Fesztiválon

2010.03.23. 13:16

Programkereső

Április elején a Közép-Európa Táncszínház és a Magyar Nemzeti Balett szólistái a houstoni Dance Salad Fesztiválon lépnek fel.

Az idén április 1. és 3. között tartandó egyedülálló fesztivál létrehozása Nancy Henderek nevéhez fűződik, aki 1995 óta rendezi a gálát Houston városában. Az eseményen 2004 óta külföldi művészek is felléphetnek, s a fesztivál mára a nemzetközi táncélet egyik legrangosabb eseményévé nőtte ki magát. A 15. alkalommal megrendezett Dance Salad Fesztiválon 50 ország 85 vezető együttesének 470 táncművésze szerepelt eddig.

Karamazov testvérek - Popova Aleszja, Bajári Levente
Karamazov testvérek - Popova Aleszja, Bajári Levente

A Közép-Európa Táncszínház Duda Éva Carneval című koreográfiájának részletével vendégszerepel, míg a Magyar Nemzeti Balettet Popova Aleszja, Pazár Krisztina, Bajári Levente és Arhangelski Vladimir képviselik. Az Operaház balettművészein kívül fellépnek többek között a Flandriai Nemzeti Balett, a Norvég Nemzeti Balett, az Angol Nemzeti Balett, a Compañia Nacional de Danza, és a Gauthier Dance táncosai is. A nézők 3 alkotást, Bajári Levente Way of Words című koreográfiáját, a Karamazov tesvérek és az Anna Karenina egy-egy részletét láthatják majd a Magyar Nemzeti Balett művészeinek előadásában. A Duda Éva és Keveházi Gábor gyakorlatot is tartanak a fellépő művészeknek.