Vince, Artúr

Vihar - Közép-Európa Táncszínház

2010.03.31. 16:00

Programkereső

A Közép-Európa Táncszínház izgalmas vállalkozásba fogott: ezúttal több koreográfust hívott meg, hogy alkotói párbeszédben hozzanak létre egy közös előadást. Játsszon a Fidelióval, és nyerjen két jegyet a Vihar című előadásra!

Egy alkotócsoportot közös munkára: együttgondolkodásra, együtt-alkotásra hívtunk. A felkért koreográfusok és zeneszerzők - akik Shakespeare A vihar-ját választották inspirációs forrásnak - a műből kiindulva és attól elrugaszkodva kezdtek kommunikációba egymással, illetve a mű motívumhálójával. A művészek és művészeti ágak közötti kommunikáció - egy négy hónapos műhelymunka-folyamat - eredményét mutatjuk be most a Bethlen téren, a Közép-Európa Táncszínház társulatával.

"Az ember elidegenül a világtól és elidegenedik önmagától. A tettek és következményeik között furcsa távolság támad; ember és ember között egyre lehetetlenebb a közvetlen (tettek és szavak általi) érintkezés. S ebben a magányban, izolációban nem a szabadság nyilatkozik meg, hanem láthatatlan erők sugaraitól származó bénultság." (Ungvári Tamás)

Vihar (Közép-Európa Táncszínház)
Vihar (Közép-Európa Táncszínház)

Koreográfusok: Virág Melinda, Jónás Zsuzsa, Hámor József (Harangozó-díjas)

Társalkotók: Gergye Krisztián (Harangozó-díjas), Szögi Csaba (Harangozó-díjas)

Előadók: Asztalos Dóra, Eller Gusztáv, Gulyás Anna, Gulyás Oszkár, Hargitai Mariann, Horváth Adrienn, Katonka Zoltán, Kelemen Krisztián, Mádi László, Palcsó Nóra

Jelmez: Béres Móni; zeneszerző: Szigeti Máté; zenei szerkesztő: Philipp György; a hangfelvételen közreműködik: Bartek Zsolt, Chelemen Paula, Philipp György, Rohmann Ditta

Kérdésünk: a Vihar című előadás koreográfusai közül ki volt tagja táncosként a társulatnak?

Ha a helyes választ április 6-ig megjelöli, sorsoláson vesz részt, amelyen két szerencsés megfejtőnk 2-2 db jegyet nyer az április 9-i előadásra.

A játékban csak regisztrált felhasználóink vehetnek részt a bejelentkezést követően. Regisztrált már?