Benedek

Faun

2010.04.24. 09:53

Programkereső

Duda Éva új darabja az állati, misztikus, mitologikus szélsőségek, mesebeli karakterek irányába, a fantázia elvarázsolt, egyszerre elbűvölő és sötéten fenyegető világába visz.
Faun - Duda Éva Társulat
Faun - Duda Éva Társulat

"A Faun című táncelőadás témaválasztása bizonyos tekintetben folytonosságot mutat korábbi előadásaim világával, ahol személyiségünk metamorfózisait, emberi és állati, valódi és fiktív oldalaink találkozását, konfliktusait és az ebből eredő transzformációkat kutattam. A Faun az állati, misztikus, mitologikus szélsőségek, mesebeli karakterek irányába vezet minket, ahol a fantázia elvarázsolt, egyszerre elbűvölő és sötéten fenyegető világa kap hangsúlyt. Mindeközben a Faunban nagyon izgalmas mássága, kiválasztott, ugyanakkor áldozati léte. És miután szinte minden értelmes közeg sajátja a kirekesztés: a környezete vagy felemeli és rajongva csodálja, vagy kilöki magából az oda nem illőt, a tőle eltérőt, a másként viselkedőt, az idegent." (Duda Éva)

2010. április 24. 19:00 - Nemzeti Táncszínház

Faun

Táncművészek: Jónás Zsuzsa, Bora Gábor, Grecsó Zoltán, Mikó Dávid (az INPUT program résztvevője), Lázár Eszter, Simkó Beatrix

Zeneszerzők: Debussy, Kunert Péter

Díszlet: Duda Éva

Jelmez: Masa Richárd

Fénytervező: Kovács Gerzson Péter

Vetítés, videó: Gothár Márton

Képgrafikus művész: Lévai Ádám

Produkciós asszisztens: Czveiber Barbara