Zita, Mariann

L1 Fesztivál, két helyszín

2010.05.04. 15:44

Programkereső

Az L1 Kortárs Táncfesztivál története 2002-ben indult. Az első alkalom pedig olyan jól sikerült, hogy azóta hagyomány lett belőle.

A fesztivál története 2002-ben indult: a MU Színház, ismerve az L1 Független Táncművészek Társulása tagjainak munkáit és közös tevékenységüket, felkérte őket, hogy egy táncfesztivál keretében együtt mutassák be előző évi és frissen készült produkcióikat. Az első alkalom olyan jól sikerült, hogy hagyomány lett belőle. Tavaly a szervezők már nem L1-tagok munkáit vonultatták fel, hanem mindazokét, akikkel szellemi rokonságot éreztek, akikkel együtt dolgoztak, vagy csak látták előadásaikat, és szerették volna, ha a hazai nézők is megismerik őket. Idén pedig olyan fesztiválra invitálják a szervezők az érdeklődőket, ahol az L1-tagok (Berger Gyula, Ladjánszki Márta) által válogatott táncszínházi előadásokkal találkozhatnak.

A kilencedik születésnapon - kilenc előadással - azonban a szervezők az eddigieknél is élőbb fesztivált szeretnének, fiatalokkal és idősebbekkel egyaránt, s ahol most újdonságképp az L1-tagok által meghívott magyar és a Csehországból, Dániából, Lengyelországból, Szlovákiából, Szlovéniából érkező előadók, alkotók kerülnek reflektorfénybe, emellett két koncerttel társművészeteket is vendégül látják.

2010. május 6-10. - Bakelit Multi Art Center, Gödör Klub

L1 Kortárs Táncfesztivál