Sándor, Ede

Fidelio TáncEst: MU Terminál

2010.05.17. 05:57

Programkereső

Az évad utolsó Fidelio TáncEstjén a MU Terminál V. évfolyamos táncosai mutatkoznak be. Játsszon, és nyerjen két belépőjegyet az előadásra!

Az Ott című darabbal Gaál Mariann a perspektíva kérdéseit járja körül. A koreográfusról így nyilatkozott Lőrincz Katalin, a Magyar Táncművészeti Főiskola docense, az iskola Táncművészképző Intézetének vezetője: "Gaál Mariann a hazai és külföldi táncszínházi élet egyik egészen egyedi, sajátosan alkotó szereplője. Látásmódja, szemlélete jóleső színfolt, mert kerüli a harsány, kommersz megoldásokat: az emberből magából épít, eszköze test és szellem, egyenlő rangban. Nem elégszik meg egyszer megtalált formákkal, mindig kísérletez, új eszközöket fedez fel, s ezek között a társművészeteknek is mindig helye van." Az este második koreográfiáját Jens Bjerregaard dán koreográfus készítette. A Falling and love a szerelembe esés a széthullás-újjáalakulás gyors folyamatáról szól, a színtiszta teremtő energiáról, amelyben a korábbi személyiség elvész, és az egyén alakíthatóvá válik: képes arra, hogy egy másik személlyel eggyé válva kettőjük egységét egy új "mi"-t hozzon létre, amelynek nagyfokú erotikus töltete és összetartó ereje van. Az új pár egymás álmait, vágyait, rejtett képességeit felfedezve, együtt, közös életcélt és világszemléletet teremt. Akik a két darabot előadják: Baranyai Erika, Frigy Ádám, Hoffmann Adrienn, Horváth Ádám, Molnár Zita, Plóza Gabriella és Emily Severin.

Kérdésünk: Hány alkotóval külföldi dolgozott fennállása óta a MU Terminál?

Ha a helyes választ május 25. éjfélig megjelöli, sorsoláson vesz részt, amelyen három helyes megfejtőnk két-két jegyet nyer a május 28-i előadásra.

A játékban csak regisztrált felhasználóink vehetnek részt a bejelentkezést követően.