Csilla, Noémi

Tánc 3D-ben

2010.05.26. 08:42

Programkereső

Az első 3D-ben készülő brit film a street dance-esekről szól, a főszereplőket tévés tehetségkutatókból ismerheti a közönség.

A hollywoodi Step Up első és második része után, de még a harmadik rész előtt kerül mozikba az a brit táncfilm, amit 3D-ben forgattak. Közös bennük, hogy nem a magvas mondanivaló, hanem a zene és a tánc a dramaturgiai szervező erő.

A Britain's Got Talent műsorban 2007-ben nyert George Sampson, a 2009-es széria versenyzői volt a Flawless és a Diversity nevű csapat - utóbbiak a döntőben Susan Boyle-nál bizonyultak népszerűbbnek -, de a StreetDance 3-D producere táncbajnokságokról már tisztában volt a képességeikkel. A rendezők azonban egy, ettől egészet távol álló műfajt is választottak a mozihoz, a történet ugyanis arról szól, hogy ahhoz, hogy egy teremben a street dance versenyre gyakorolhassanak a táncosok, egy balettiskola növendékeivel kell együttdolgozniuk. Természetesen van a filmben szerelmi szál is: a street dance-eseket vezető lány (egy leedsi prózai képzettségű színésznő játssza) és a balett-táncos fiú (a klasszikus képzettségű Richard Winsor alakítja, aki táncolt a Matthew Bourne koreografálta Hattyúk tavában, az Elle magazin pedig megválasztotta őt a legszexibb férfi táncosnak) egymásba szeretnek.

A film májusban kerül a brit, a francia, a holland, a finn, a spanyol és a görög mozikba, a nyár elején német, orosz, svéd nézők is láthatják.