György

Táncol a város

2010.06.22. 18:19

Programkereső

A Magyar Táncfesztiválon június 24. és 29. között Győrben a tánc megannyi válfajával találkozhatnak az érdeklődők. A magyar néptánc, klasszikus és modern balett, valamint a kortárs tánc legjobbjai látogatnak a Rába-parti városba.
Győri Balett
Győri Balett

A táncfesztivál további fellépői között lesz a Honvéd Táncszínház, a Bozsik Yvette Társulat, a Közép-Európa Táncszínház, az ExperiDance, Gergye Krisztián Társulata, a Duna Művészegyüttes, a Magyar Állami Népi Együttes és a Budapest Táncszínház. A fesztivál öt helyszínen zajlik, az idei év talán legizgalmasabb eseménye a tizenkét órán át tartó Standupanddance program lesz: a Győri Nemzeti Színház egy napra autómentes mélygarázsában zajló táncmaratonba bárki becsatlakozhat.

Olyan különlegességekre is sor kerül a fesztiválon, mint Herczku Ágnes Bartók-estjének premierje a Richter Teremben. A népdalénekes egy népdalokra és népdalfeldolgozásokra épülő produkcióban közreműködik, amelyben a magyar zenei és táncélet olyan kiválóságait láthatják az érdeklődők, mint Pál István Szalonna, Balogh Kálmán, Vizeli Balázs, a Harangozó Gyula-díjas Horváth Zsófia, Makovinyi Tibor és az év táncosának választott ifj. Zsuráfszki Zoltán.

A nagy- és kamaratermi előadások, illetve a szabadtéri közös táncok mellett szakmai fórumoknak is helyet ad a fesztivál. A kerekasztal-beszélgetéseken szó lesz a hazai befogadó színházakról, a táncfilm műfajáról, és Paul Szilard magyar származású amerikai impresszáriótól pedig minden bizonnyal izgalmas történeteket hallhatnak az érdeklődők.