Márk

Szegedi Dózsa

2010.07.05. 11:53

Programkereső

A következő Dóm téri premier egy táncjáték lesz. Játsszon a Fidelióval, és nyerje meg a két belépőjegyet az előadásra!
Novák Péter
Novák Péter

A Dózsa György hőstetteit felelevenítő tánckrónika nemcsak a műfaj szerelmeseinek nyújt élményt, hanem a történelem iránt érzékeny közönségnek is. Szerzőként Szarka Tamás, Vincze Zsuzsa és Zsuráfszky Zoltán jegyzi a produkciót, amely nem szűkölködik a látványelemekben. Azok, akik megnézik az előadást, izgalmas produkcióra számíthatnak, amelynek csúcspontján az egész színpad lángolva izzik. A címszereplőt a legendának megfelelően izzó trónra ültetik és fejére izzó koronát helyeznek.

A színpadkép leglátványosabb eleme a drámai csúcsponton lángba boruló 6 méter magas és 6 méter széles hatalmas korona, amely az eredeti, a parasztvezér megégetésekor használt korona felnagyított mása. A drámai történelmi események látványos középkori környezetben, lovakkal, árusokkal, csatákkal, reneszánsz maszkabállal, sok- sok tánccal és zenével elevenednek meg a Dóm tér színpadán. Az előadást Zsuráfszky Zoltán rendezésében és koreográfiájával láthatják, a produkcióban Szarka Tamás (Ghymes) egyes dalok szerzőjeként és színpadi zenészként, énekesként is közreműködik. A tánckrónikát július 16-án és 17-én, a Szegedi Szabadtéri Játékokon tekinthetik meg.

Kérdésünk: Ki a címszereplője a Dózsa című előadásnak?

Ha a helyes választ július 11. éjfélig megjelöli, sorsoláson vesz részt, amelyen egy helyes megfejtőnk két jegyet nyer a július 17-i előadásra.

A játékban csak regisztrált felhasználóink vehetnek részt a bejelentkezést követően.