Konrád

Isztambulban táncol a Mecsek

2010.07.19. 08:52

Programkereső

A Mecsek Táncegyüttes, a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa progra Nagykövete 2010. július 14. és 21. között törökországi fellépéssorozaton vesz részt.

A harminc pécsi táncos és zenész a 10. Nemzetközi Yeşilköy Néptáncfesztiválon mutatja be műsorát.  Csaknem egy évvel ezelőtt érkezett a meghívás az együtteshez az Isztambul egyik európai kerületében, Yeşilköyben megrendezésre kerülő fesztiválra. Az ötnapos nemzetközi folkseregszemlére ennek megfelelően saját szervezésben és önerőből utazik a csoport. A Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program nagyköveteként azonban a táncosok magukkal viszik városuk és az EKF-program hírét is az idén Péccsel együtt kultúrfővárosi címet viselő partnervárosba.

Kalotaszegi táncok - Mecsek Táncegyüttes
Kalotaszegi táncok - Mecsek Táncegyüttes

A nemrégiben megalakulásának ötvenötödik jubileumát ünneplő Mecsek Táncegyüttes március óta képviseli nagykövetként a Pécs2010-programot. A társulat azóta Zalaegerszegen gyarapította szakmai elismeréseinek sorát, bemutatkozott a Sanghaji Világkiállításon, valamint színpadra lépett Szegeden és Baranya megye több településén. A pécsi közönség legközelebb augusztus 12-én láthatja a táncegyüttes műsorát.