Ervin

Prokofjev: Hamupipőke

2010.07.21. 16:57

Programkereső

A CineMaestro sorozatban Prokofjev Hamupipőkéje következik a Párizsi Balett előadásában. Játsszon a Fidelióval, és legyen vendégünk a vetítésre!
Párizsi Balett: Hamupipőke
Párizsi Balett: Hamupipőke

Rudolf Nurejev, a modern balett legnagyobb hatású táncos-koreográfus alakja 1987-ben vitte színre Szergej Prokofjev Hamupipőke című balettjét. A darab azonnal a párizsi Opera balett klasszikusává vált. A három felvonásos előadás cselekménye Charles Perrault eredeti regényén alapult, azonban a helyszínt és a szereplőket Nurejev az 1930-as, 1940-es évekbeli, a nagy gazdasági válságtól szenvedő Amerikájában álmodta meg. A párizsi Opera balett legkiválóbb darabja parádés szereposztással (Agnés Letestu, José Martinez) mutatja be az aranykorát élő Hollywood ódon életérzését felfrissítő, üdítő Hamupipőke meséjét. A CineMaestro sorozatban a Párizsi Balett 2007-es előadását sugározzák felvételről, HD minőségben, digitális surround hangzással.

Kérdésünk: Mely meseírót ihlette meg Hamupipőke története?

A helyes választ augusztus 18. éjfélig megjelölő olvasóink közül öten vehetnek részt másodmagukkal a Fidelio.hu vendégeként az Hamupipőke augusztus 28-án 19:00 órakor kezdődő vetítésén.