Csilla, Noémi

Ismét Tánc mindenkinek

2010.08.10. 11:08

Programkereső

A tavalyi tapasztalatok azt bizonyítják, hogy valós igény és érdeklődés van a kortárstánc iránt, így idén is lesz Body Moving a Gödör előtti füvön.
Body Moving
Body Moving

Az egyes órákon több tucatnyi résztvevő ismerkedett egy-egy táncstílussal, műfajjal, így a vállalkozó kedvű résztvevőkkel, a kíváncsi bámészkodókkal és a táncteret körbeülő érdeklődő piknikezőkkel naponta több száz ember került közelebb valamilyen formában a kortárs tánchoz.

A szervezők a tavalyi tapasztalatokat leszűrve néhány módosítást tettek, így a Body Moving délutánjaira augusztus 15-én, 22-én, 29-én és szeptember 5-én kerül sor, azaz vasárnaponként, és korábban, tehát 16 órától foglalhatják el a parkot a táncos kedvű érdeklődők. Minden nap egy-egy táncstúdió kerül a középpontba, ezáltal nem csupán a stílusokat ismerhetik meg a Gödör előtti-fölötti parkba látogatók, hanem a kortárs tánc fővárosi színtereit. A négy hétvége kiemelt táncstúdiói naponként két-két tanárral a Budapest Tánciskola, a Műhely Alapítvány/Trafó Stúdió, az Orkesztika Alapítvány - Mozdulatművészeti Stúdió és a Gödör Klub Spicc Stúdiója képviseltetik magukat.

Az órarend összeállításakor a szervezők a fokozatosságot tartották szem előtt. A napindító órák alkalmat adnak az alaposabb bemelegítésre, majd táncóráról táncórára jöhetnek a résztvevők lendületbe, hogy a napot záró, a nagyvárosi tánckultúra egy-egy irányzatából ízelítőt adó órákon már felszabadultan, bulihangulatban sajátítsák el a tánclépéseket és mozdulatokat.

Az első Body Moving-hétvége programja augusztus 15-én:

16:00-17:00 Berger Gyula: Testbarát technika

17:00-18:00 Sándor Tímea: Modern jazz Horton-alapokon

18:00-19:00 Bakó Gábor: Jazztánc

19:00-20:00 Urban Dance Team: Locking