Ervin

Tánc, Sziget

2010.08.10. 14:29

Programkereső

Ébredés után, napközben, este, koncert előtt, után, sőt helyett is lehet táncolni és táncot nézni a Sziget Fesztiválon.
InTime - Frenák Pál Társulat
InTime - Frenák Pál Társulat

A thai-chi és a jóga inspirációt jelent a kortárs táncban is, de nem csak a műfaj rajongóinak érdemes benevezni a délelőtti órákra, hogy test és lélek harmonikus állapotában indulhasson a nap. A délutáni kontakt jam sem ismeretlen a Sziget rendszeres látogatóinak: a kontakttáncban jártasak és kezdők egyaránt bekapcsolódhatnak az improvizatív, jókedvű együtt táncolásba. Szintén mindennapi program az Artus és a Filterperformance előadása: a Prehisztéria az alkotók ígérete szerint az "ott és akkor" születő produkció valóság és fantázia határán a néző összes érzékszervére hatnak.

A kortárs táncnak márpedig vannak sztárjai, közülük többen is kilátogatnak a Szigetre. A Frenák Pál Társulat az InTimE-mal, Ladányi Andrea egy, a maga területén szintén sztárnak számító zenésszel, Borlai Gergővel létrehozott, dobra és emberi testre komponált BL-jével érkezik, Fehér Ferenc pedig egy tánc- és mozgásszínházi produkciót ad elő Tao Te címmel.

Valószínűleg kevesen hallottunk a Zita Swoon nevű belga zenekarról, Anne Teresa De Keersmaeker neve azonban ismerősen cseng azoknak, akik követik a kortárstánc-életet. Az ő szakmai támogatásával készítette el az együttes és Simon Mayer táncos-koreográfus a Dancing with the Sound Hobbyist címet kapó előadást. A diszkótól nyers rockig ívelő színes zenei skála és Keersmaeker neve garancia arra, hogy érdekes kísérletet láthatunk.

A Szigeten senki nem siet, a Bloom! Cityjében viszont mindenki rohan. Azzal, hogy milyen társadalmi dinamikák működnek egy városban, ebből az előadásból, még a nyugalom Szigetén szembesülhetünk. Aztán csomagolás, és irány vissza a modern Bábelbe.