Klaudia

Táncosok és cirkuszosok találkozója a Gödörben

2010.08.11. 14:54

Programkereső

A Gödör Klubban rendezendő d’Watt Nemzetközi KortársTánc és Cirkusz Találkozóhoz augusztus 30. és szeptember 10. között egy workshop is kapcsolódik.
Rezidencia
Rezidencia

A d'Watt Nemzetközi KortársTánc Találkozót 2009 májusában rendezték meg első alkalommal az Erzsébet téri Gödör Klubban. A hagyományteremtő program célja egy olyan platform megteremtése, ahol a kortárs művészetek aktív alkotói nyithatnak egymás felé, és szemléleteiket, tapasztalatikat megosztva új kapcsolatokat építhetnek ki. Idén a szervezők a kortárstánc, valamint a cirkuszvilág művészeit hívták meg, hogy e két művészeti ág összefonódásával izgalmas előadásokat hozzanak létre.

A Találkozót megelőzően indul az a kéthetes kísérleti műhely, ahol kortárstáncosok és cirkuszi artisták dolgoznak majd együtt Roberto Magro vezetésével, aki a torinói FLIC Cirkusziskola és a frisancói Brocante Cirkuszfesztivál igazgatója. A műhely során létrejött előadás a Találkozó első napján kerül bemutatásra, ami a 2010/2011-es Spicc Színpad évadnyitó darabja is.

A rezidencia program célja az, hogy e két, egymáshoz nagyon közel álló művészeti ág összefonódva egy újabb előadói nyelvet hoz létre, az alkotói munka által pedig a résztvevő művészek tanulhatnak egymástól. A workshop első felében (aug. 30.-szept. 3.) a kortárs tánccal foglalkoznak a résztvevők Máthé Gabriella vezetésével, a második etapban (szept. 5-9.) a cirkusszal foglalkoznak Roberto Magro irányításával. A végeredmény premierje szeptember 10-én 21 órakor lesz a Gödör Klubban.

Az ingyenes workshopon a szervezők öt táncost és öt artistát tudnak fogadni. A jelentkezési feltételei: rövid önéletrajz, referencia (max. 10 perces videó vagy Youtube-link), a teljes rezidencia workshopon való részvétel.

Bővebb információ és jelentkezés augusztus 25-ig: mathegab@gmail.com; +36 (20) 206 7220