Konrád

Táncmaraton 2010

2010.09.01. 07:39

Programkereső

Ismerősen cseng Martha Graham, José Limón vagy Lester Horton neve és szívesen kipróbálná az egyes technikák alaplépéseit vagy inkább belekóstolna az Alexander-, Feldenkrais- vagy a Pilates-technikákba? Ha mozogni szeretne, de nem tudja, melyik tánc az ideális mozgásforma, játsszon, és legyen a vendégünk a hétvégi Táncmaratonon!

A Táncmaraton első napja ideális lehet azoknak, akik már eldöntötték, hogy mozogni szeretnének, de nem tudják, merre induljanak el, milyen új technikákat tanuljanak. A szombati napon a legkülönbözőbb táncos technikákat lehet kipróbálni, a Trafó Stúdióban és a város más tánciskoláiban induló kurzusokról érdeklődni, tanárokkal konzultálni a színházteremben és a stúdióban egyaránt. Tervezett tanárok és órák - szeptember 4.: Lőrincz Katalin: Graham-technika; Sándor Tímea: Horton-technika; Bakó Gábor: Jazztánc; Buday Melinda: Limón-technika; Nagy Zoltán: Kontakt improvizáció; Bakó Tamás: Kortárs tréning; Vladka Mala: Modern tánc; Urban Dance Team: Urban Styles; Zambrzycki Ádám: Jógatánc; Kepes Juli: Alexander-technika; Bárdos Adrienn: Feldenkrais; Rácz Eszter: Pilates; Feicht Zoltán: Kortárs tánc; Berger Gyula: Testbarát technika; Hód Adrienn: Improvizáció; Rózsavölgyi Zsuzsa/Búvárkör: Strukturált improvizáció.

Táncmaraton
Táncmaraton

A második napra a profibb, képzettebb táncosokat várjuk, akik a hazai táncéletet nagymértékben meghatározó koreográfusok készülő darabjaiból tanulhatnak részleteket, leshetnek el módszereket. Tervezett társulatok/koreográfusok - szeptember 5: Blaskó Borbála, Gergye Krisztián Társulata, Ladjánszki Márta, Frenák Pál Társulat, Kovács Gerzson Péter, Duda Éva Társulat  

Az egész napos táncolás közben svéd és thai masszőrök segítségével frissülhetnek fel a résztvevők, a kávézóban táncszakkönyveket olvasható, és a városban működő tánciskolák ismertetőit is végig lehet böngészni.

A részvételhez regisztráció szükséges, ami szeptember 4-én reggel 9-től a helyszínen tehető meg, szeptember 5-re pedig a workshop@c3.hu e-mail címen, rövid leírással a szakmai képzettségről.

Az óradíj szeptember 4-én 500 Ft/óra, a négyórás bérlet 1500 Ft, míg egész napra 2500 forintot kell fizetni. A profik napján egy óra 800, három óra 2000 forint, egész napra pedig 2500 forint a részvételi díj. (A bemelegítés ingyenes.)

Bővebb információt az érdeklődők a Műhely Alapítványnál kaphatnak: www.wsf.hu, workshop@c3.hu, tel.: 06 1 456 20 52

Kérdésünk: Hányadik alkalommal rendezi meg a Műhely Alapítvány a Táncmaratont?

A szeptember 3. délig helyesen válaszolók közül négyen nyernek egész napos belépőjegyet a szeptember 4-i nap óráira.