Klaudia

Fidelio TáncEst: MU Terminál-évadnyitó

2010.09.02. 07:33

Programkereső

Szeptember 10-én indul ismét a Fidelio TáncEstek sorozata a MU Színházban. Játsszon, és legyen vendégünk a MU Terminál évadnyitójára!

Fejes Ádám Images című koreográfiájának felújításával indul az évadnyitó est: olyan, különböző dinamikájú képek felsorakoztatása, melyekben a mozdulatok, a táncosok egymásra, a tér, a zene és a dinamikai váltásokra való reakcióira épültek. A darab mozgásalapú, minden érzelmi és tartalmi kifejező ereje a test és a zene kapcsolatában, dinamikai harmóniájában illetve diszharmóniájában rejlik.

BAHAPÁ
BAHAPÁ

A második darab Fehér Ferenc új darabja, a B.A.H.A.P.Á., amelyről a koreográfus így nyiletkozik: "A darab címe az előadók nevének betűiből van kirakva, ezzel is jelezve, hogy a résztvevők vannak a fókuszban és nem egy cím által kijelölt téma. A koreográfiában szeretnék a táncosok kapacitására építeni, és azt is szeretném, ha ez a kapacitás a közös munka eredményeként új irányokkal is bővülne. A kísérletezgetés során szeretném, ha az én mozgásvilágom találkozna az ő karakterükkel. Reményeim szerint az együtt töltött idő a további szakmai fejlődésüket szolgálja. Ennek a végeredményét szeretném a nézők elé tárni."

A MU Terminál évadnyitóján Baranyai Erika, Frigy Ádám, Hoffmann Adrienn, Horváth Ádám és Plóza Gabriella táncolnak. A két mű szeptember 10-én és 11-én 20 órai kezdettel látható a MU Színházban.

Kérdésünk: Mi volt Fehér Ferenc első önálló koreográfiája?

A helyes választ szeptember 9. éjfélig megjelölők között három darab páros belépőt sorsolunk ki a MU Terminál évadnyitójának szeptember 11-i előadására.