Benedek

Premier: Egyszemélyes tömeg

2010.10.02. 13:20

Programkereső

Kalmár Attila ls Mészáros Máté darabja az életünkben megjelenő váratlan fordulatokkal, érzelmi életünk viharaival szembesít.

Az alkotók, Mészáros Máté, Markovics Ágnes, Horváth M. Gergő és Kalmár Attila így vallanak az előadásról:

"Az életünkben megjelenő váratlan fordulatok - érzelmi életünk ún. 'viharai' - kizökkentenek a biztonságot adó, megszokott rutin-létből, szembesítenek önmagunkkal. Például a veszteség okozta kínzó fájdalom, a kielégíthetetlen vágyakkal történő radikális szembenézés kényszere, végességünk olykor-olykor felszínre törő tudata nagyon is képesek rá, hogy átalakítsák személyiségünket, másokhoz fűződő viszonyainkat. Előadásunk az emberélet eme határhelyzeteit tematizálja, azokat a krízis-pillanatokat tehát, mikor szakadék támad az 'eddig' és 'ezután' között. Mindezt dinamikus és korszerű mozgásszekvenciák 'segítségével', a tánc egyetemes, érzéki nyelvén.

Egyszemélyes tömeg
Egyszemélyes tömeg

'Lehetséges, hogy Én adtam két teljesen különböző választ ugyanarra a kérdésre?' - hangzik a dilemma.  A bennem élő személyiségek a külvilághoz való viszonyom alakulásától függően változtatják, újraértelmezik mondataimat és létezésem értelmét. Ez a sokaság összezárva, belém szorítva, igazságot keresve alakít engem egyszemélyes tömeggé...

A ONE MAN CROWD cím nem csupán a szóban forgó műre, hanem újonnan színre lépő társulásunkra is vonatkozik, melynek legfőbb szándéka, igyekezete, hogy mondandóját újszerű formában és közérthető módon tárja a nagyközönség elé."

Az előadás premierje október 5-én lesz a Nemzeti Táncszínház Refektóriumában