Emőke

Sort vezet a Szegedi Kortárs Balett

2010.10.04. 12:41

Programkereső

Október 6-án a Szegedi Nemzeti Színház balett-termében ismét fellépnek koreográfiáikkal a Szegedi Kortárs Balett fiatal művészei. Az estet a Maszk Egyesület szervezésében, a Sorvezető beavató színházi programsorozat keretében rendezik meg.

A kétrészes est első felében Horváth M. Gergő Elfeledett igazság című szólója, Szarvas Krisztina Látom(m)ás elnevezésű duója, Tóth Andrea Csak úgy, valamint Palman Kitti 3 című alkotása, az est második részében pedig az Egyszemélyes tömeg című darab lesz látható, melyet Kalmár Attila és Mészáros Máté, a Szegedi Kortárs Balett egykori tagjai jegyeznek koreográfusként. Az előadást követő beszélgetés házigazdája Balog József, moderátora Seres István Pipu.

3 - Szegedi Kortárs Balett
3 - Szegedi Kortárs Balett

A programra a szegedi Maszk Egyesület szervezésében, a Sorvezető elnevezésű, 2010 tavaszán indított beavató színházi programsorozat keretében kerül sor, amelynek elsődleges célközönsége a középiskolás korosztály, célja pedig az, hogy a fiatalok közelebb kerülhessenek a kortárs művészetekhez, az alkotókhoz, és bepillantást nyerjenek az alkotási folyamatba. A program kitalálói azt szeretnék elérni, hogy újra közösségi élmény legyen a színház, a diákok az előadások után az alkotókkal együtt beszélgetve dolgozzák fel élményeiket, fogalmazzák meg problémáikat, mondják el véleményüket olyan helyszíneken és közegben, amelyben nem feszengnek.