Emőke

Sokk-sikk-sakk

2010.10.08. 10:41

Programkereső

A többszörös show-tánc világbajnok és látványtánc Európa-bajnok Botafogo Táncegyüttes gondolt egy nagyot és megpróbálkozott a lehetetlennel: eltáncolni egy sakkjátszmát. A lehetetlen tehát lehetséges, persze bonyodalmak adódnak most is.

 

Botafogo Táncegyüttes
Botafogo Táncegyüttes

 

A kétfelvonásos táncjátékban a bonyodalmak akkor kezdődnek, amikor a Sötét Király beleszeret a Világos Királynőbe. Innen az események megállíthatatlanul rohannak a végzet felé... Vagy mégsem? Beleszólhat-e a sakkozó a bábuk magánéletébe, lehetséges-e újrakezdés? A társulat elkíséri a nézőket egy különleges utazásra a tisztek és gyalogok világába, ahol az együttes különleges, egyedi táncos formanyelve teremt közös teret ember és ember között, ahol kiderül, hogy mennyire szűk a mezsgye béke és háború között, ahol az élet maga is egy nagy sakkjátszma: háború, küzdelem, szerelem, ármány - és persze játék.

A darab szólistái Magyarország legjobb versenytáncosai, akik már az együttes korábbi színpadi darabjaiban is bizonyították kivételes tehetségüket. A főbb szerepekben Krizsa Mária, Horváth Zoltán, Horváth Dóra és Mészáros Mihály látható. Az előadást a nem mindennapi jelmezek is egyedivé teszik. A darab koreográfus-rendezője Dalotti Tibor. A táncjáték bemutatója október 9-én látható a Hagyományok Házában.