Béla

Premier: MU Terminál - A est

2010.11.08. 10:03

Programkereső

A VI. évfolyam estjén egy rövid vendégprodukció, majd két vadonatúj koreográfia látható november 12-én.
Látomás
Látomás

A Terminál Esteken szokásossá vált Előtáncra ezúttal Gulyás Anna és Bordás Emil munkája kapott meghívást. Fejes Ádám Látomás című előadása izgalmas, kísérleti darab, melyben a hat táncos közül három - a próbafolyamat alatt végig, majd az előadáson is - látásától megfosztva, csak a többi érzékszervére hagyatkozva dolgozik. Az Est harmadik részében Sans Visage címmel Barta Dóra készített koreográfiát a fiatal táncosok számára.

 "A Látomás egy kísérleti darab, melyben három táncost megfosztottam látásuktól az egész próbafolyamat alatt. Minden próbájukat így, ebben a 'megvakított' állapotban dolgozták végig, és ez az állapot az előadás idejére is fennmarad. A mozdulatok elsajátításánál csakis a tapintásuk, érintésük és hallásuk által nyert információikra támaszkodhattak, a térbeli tájékozódásukhoz pedig a 'megvakított' állapotban töltött másfél hónap próbái alatt kialakult érzékelésükre számíthatnak. Azért, hogy ez a kísérlet tényleg kísérlet maradhasson, gondosan odafigyeltünk arra is, hogy a 'megvakított' táncosok a Látomásban felhasznált mozgásanyagokból semmit se lássanak, és - nagy bánatukra - majd csak az előadásról készült videókat nézegethetik. Külön öröm számomra, hogy Fehér Ferenc elvállalta a darab zenéjének megkomponálását." (Fejes Ádám)

"A kötött mozgásanyag és az egyéniség kifejezése ellentmondásba kerülhet. De mi történik, ha a magát gúzsba kötő táncos saját arcot próbál keresni? Képes-e megtalálni, vagy egy olyan arcot talál, mely ugyanúgy nem a sajátja?" - ajánlják az alkotók Barta Dóra koreográfiáját.

2010. november 12., 13. 20:00 - MU Színház

MU Terminál - A est

Előtánc: Falvédő

Alkotó, ea.: Gulyás Anna, Bordás Emil

Fejes Ádám: Látomás

Ea.: "megvakított": Hoffmann Adrienn (III. évfolyam), Horváth Ádám (V. évfolyam), Plóza Gabriella (V. évfolyam), "látó": Áschin Zorka (VI. évfolyam), Nagy Emese (VI. évfolyam), Veres Flóra (VI. évfolyam)

Zene: Fehér Ferenc

J.: Béres Móni

Látvány, kor.: Fejes Ádám

Barta Dóra: Sans Visage

Ea.: Hoffmann Adrienn, Horváth Ádám, Plóza Gabriella, Áschin Zorka, Nagy Emese, Veres Flóra

Zene: Yves Montand

Maszk: Kovács Dani

Kor.: Barta Dóra