Béla

Balett-thriller és emléktáncfilm

2010.12.26. 10:16

Programkereső

Még két hónap, és bemutatják a magyar mozik is a Fekete hattyú című filmet, Wim Wenders Pina Bausch-filmjére azonban még várni kell.

A Fekete hattyú egy Darren Aronofsky rendezte pszichothriller, amelyet 2010 szeptemberében mutattak be a Velencei Filmfesztiválon. A történet egy képzeletbeli New York-i balett-társulatban, egy Hattyúk tava premier körül játszódik, főszereplője a balerinát játszó Natalie Portman, intrikusa pedig az újonnan érkező táncos, akit Mila Kunis alakít. A további szerepekben Vincent Cassel és Winona Ryder is látható. A filmet négy Golden Globe-jelöléssel illették, Velencében Mila Kunis alakítását Marcello Mastroianni-díjjal ismerték el, a bostoni filmkritikusok pedig Natalie Portmant és a film vágóját jutalmazták. A magyarországi mozik február 17-től játsszák a Fekete hattyút.

Egy héttel később lesz Németországban Wim Wenders Pina című filmjének premierje, amelyet a rendező a 2009 júniusában tragikus hirtelenséggel elhunyt Pina Bausch Wuppertali Táncszínházának tagjaival, 3D technológiával készített. A Táncoljatok, különben elvesztünk alcímű alkotás magyar bemutatójának időpontja egyelőre nem ismeretes.