Konrád

A Szegedi Kortárs Balett Egyiptomban

2011.01.10. 10:40

Programkereső

Január 10-én indul Kairóba az együttes, hogy az egyiptomi fővárosban és Alexandriában is bemutassák a Carmina Burana című táncjátékot.

Az ókor fellegvárának meghódítására készül a Szegedi Kortárs Balett: a Carmina Burana című Juronics Tamás-koreográfiával ezúttal Egyiptomban lépnek fel a táncművészek. A Carl Orff zenéjére 2001-ben készült produkció ezzel közel kétszázadszorra kerül színpadra a Szegedi Kortárs Balett előadásában, s ezzel a huszonhárom éves együttes eddigi leggyakrabban játszott, valamint legtöbb hazai és nemzetközi díjat hozó produkciójaként jegyzik. Ehhez csatlakozik a Testek filozófiája, a szegedi társulat legújabb táncjátéka, melynek második felvonása nyitja a rendhagyó külföldi előadást.

Carmina Burana - Szegedi Kortárs Balett
Carmina Burana - Szegedi Kortárs Balett

A társulat január 10-én kora délután száll repülőre Budapesten, ahonnan Kairóba utazik a 15 táncos és a műszaki szakemberek csapata. Másnap akklimatizálódhatnak kicsit, majd színpadi próbák következnek, 13-án pedig a Kairói Opera Gomhouria Színházában lépnek fel. Az egyiptomi főváros után Alexandriába is ellátogat a Szegedi Kortárs Balett. Az együttes a Kairói Opera és a Kairói Magyar Kulturális Intézet közös meghívására lép fel az észak-afrikai országban Magyarország EU-elnökségéhez kapcsolódó kulturális rendezvényként.