Mátyás

Paul McCartney és a balett

2011.02.26. 12:24

Programkereső

A zenész hamarosan elkészül első, táncdarabhoz írt zenekari művével, amely a New York City Ballet egyik előadásához szolgál majd kísérőzenéül.
Paul McCartney
Paul McCartney

A Beatles egykori tagja csütörtökön beszélt arról, hogy együttműködik Peter Martins balettmesterrel, a New York City Ballet társulatának vezetőjével. Martins és McCartney 2010-ben határozta el, hogy közös munkába kezdenek, az első hírek tavaly nyáron érkeztek erről. "Mint generációm minden tagja, én is úgy nőttem fel, hogy a Beatles rajongója voltam" - mondta Peter Martins. "Tudtam, hogy szívesen ír klasszikus zenét, így megkérdeztem, hogy lenne-e kedve együttdolgozni a New York-i balettegyüttessel" - emlékezett vissza.

A darab bemutatója szeptember 22-én lesz, a mű címe Ocean's Kingdom. "Mindig is érdekeltek új területek, amelyeken korábban még nem dolgoztam" - fogalmazott internetes oldalán McCartney. "Nagyon izgatottá tett az ötlet, miután találkoztam Peterrel, és visszatértem, Angliába, rögtön nekivágtam a munkának, és most már az utolsó hangjegyeknél tartok" - írta. A zenész szerint ezúttal nehezebb dolga volt, mint a dalok írásakor, mert félelmet, szerelmet, dühöt, szomorúságot kellett vinni a zenébe.