Beáta, Izolda, Lea

Felmondott az egri tánctagozat

2011.03.29. 09:50

Programkereső

Barta Dóra menesztése után nyolc táncos ma reggel bejelentette, hogy a jövő évadban távozik az egri színházból.

Ma reggel fél kilenc és kilenc között nyolc táncos adta egymásnak a kilincset Blaskó Balázs irodájában. Mindannyian ugyanazzal a szándékkal kértek meghallgatást: bejelentették felmondásukat.

Az egri Gárdonyi Géza Színház tánctagozatának vezetőjét, Barta Dórát március 25-én váltotta le az igazgató azzal az indoklással, hogy jogtalanul lát el vezetői pozíciót, mivel nincs felsőfokú végzettsége.

Impulsive - Badora Társulat
Impulsive - Badora Társulat

Barta Dóra saját tánctársulatának tagjai az egri színház tánctagozatának táncosai. A Badora tagjai úgy döntöttek, ha a vezetőjüket menesztik, ők is fölállnak. Döntésükben nagy szerepet játszott Blaskó Balázs jövő évadra szóló terve, valamint Barta Dóra utódjának, Topolánszky Tamásnak a személye.

Barta Dóra szerint Blaskót nem érte váratlanul a táncosok reakciója. "Érzékelte a tánctagozaton belüli egységet, próbálta megbontani, ugyanis a vezetői státuszt fölkínálta társulaton belül, egy nappal az előtt, hogy nekem felmondott. Ők értelmes, érzékeny fiatalok, pontosan tudták, mi a szándéka. Nekem is és nekik is nagyon rosszul esik, ami történik. Nyolc fiatal most beleugrik a semmibe. Nagy a felelősségem ebben, mindent el fogok követni, hogy munkát nyújtsak nekik, bár egyelőre még én magam sem tudom, hogy mi lesz velem. Ezt az évadot természetesen még végigcsinálják." - mondta a táncművész.