Júlia, Rita

Premier: A szem muzsikája

2011.04.10. 14:00

Programkereső

A táncról, az emberi test szépségéről és esendőségéről, erejéről és törékenységéről szóló két egyfelvonásos mű a miskolci Tánctagozat műhelyében készült.

Krámer György a Liszt-etűdökre készülő koreográfiával Liszt Ferenc születésének 200. évfordulójának ünnepi eseményeihez kapcsolódik. Az Esti harmóniák című zongoradarab áll az anyag középpontjában. A darab arról a viszonyról szól, ami egy mai társulat, mai világ és a liszti romantikus univerzum között van. Az előadásban élőben játszik Bódi Tamás zongoraművész, színházunk korrepetitora. A zenész nem lehet pusztán a táncprodukció kísérője, zenei aláfestője: a zene és a mozdulat szerves, estéről estére megszülető közös alkotását hozzuk világra. Kozma Attila Adicto - A szenvedély rabjai című koreográfiáját Jesse Cook zenéjére készítette. A táncjáték a szerelemről és annak minden szenvedélyéről szól, és a mozgás, a tánc, a ritmus és a dallam egyvelegéből épül fel. A történet maga a zene. Szereplői pedig nők és férfiak, akik a szerelem összes stációját megélik, eltáncolják.

A szem muzsikája (Miskolci Nemzeti Színház)
A szem muzsikája (Miskolci Nemzeti Színház)

A szem muzsikája - Miskolci Nemzeti Színház Tánctagozata

2011. április 15. 19:00 Miskolci Nemzeti Színház - Csarnok

Ea.: Bányai Mirjam, Handa Dalma, László Lívia, Szalay Olimpia, Varga Renáta, Fűzi Attila, Gál Lóránt, Lukács Ádám m.v., Muresan M. Aurel, Papp Bálint András 
D.: Lőrincz Gyula 
J.: Zeke Edit 

Liszt etűdök 
Km.: Bódi Tamás (zongora) 
Kor.: Krámer György 

Adicto (A szenvedély rabjai) 
Zene: Jesse Cook 
Kor.: Kozma Attila