Orbán

Finnek fókuszban a Budapest Táncfesztiválon

2011.04.18. 13:59

Programkereső

Április 23-án és 24-én 19.00 órakor a finn kortárs táncművészetből lehet ízelítőt kapni három társulat, a Karttunen Kollektív, a Tommi Kitti & Co és a Susanna Leinonen Company vendégszereplésével.
Blur
Blur

Április 24-én a Budapest Táncfesztivál keretében egy estén két társulat produkciója látható: Susanna Leinonen munkája, az And the line begins to blur, egy lélegzetelállítóan szép és harmonikus darab. Minden eleme holisztikusan egészíti ki ugyanazokat a témákat, az atmoszférát és a látványt. Az ilyen fajta tökéletesség könnyen lélektelenné és unalmassá válhat, de semmi ilyen nem történik itt, ahol a korábbi munkákból ismert témák - a különösség és a valahová tartozás - is teret kapnak a műben. Still Life for four Dancers címmel Tommi Kitti & Co táncosai megható és emberi darabot táncolnak, amelyben a szünetek és tekintetek majdnem annyira beszédesek, mint az érintések. Az előadást Doina Klezmer zenéje kíséri. Az alábbi kérdést helyesen megválaszoló olvasóink közül ketten másodmagukkal vehetnek részt az április 24-i táncelőadáson.

Kérdésünk: a Budapest Táncfesztivál ideje alatt a Nemzeti Táncszínház Refektóriumban és a Magyar Nemzeti Galéria aulájában ingyenesen megtekinthetők egy világhírű koreográfus és együttesének installációi. Kiről van szó?