Júlia, Rita

A Jardin d'Europe áprilisi hírei és pályázatai

2011.04.20. 11:02

Programkereső

Pályázatok fiatal kritikusoknak, táncosoknak, magyar táncosok külföldön, külföldiek Magyarországon - minden, ami a Műhely Alapítvány és a Jardin d'Europe háza táján történik.

A Műhely Alapítvány pályázati felhívásairól, külföldi lehetőségeiről május 3-án, az Ismeretlen kutatása fesztivál első napján, 17 órától a MU Színházban tartanak KIÚT cammel tájékoztatót.

A Műhely és a Jardin d'Europe a következő évadban szeretné nemzetközi koprodukció létrehozását is támogatni. A koprodukciónak legalább három európai ország egy-egy művészének együttműködésével kell megvalósulnia. A bemutatott koprodukció részt veszazon az előválogatáson, mely során bekerülhet a 2012 nyarán, Bécsben megrendezésre kerülő ImpulsTanz [8:tension] programjába. Beadási határidő: 2011. június 3.

Pályázati felhívás tánckritikusoknak a "Critical Endeavour" kritikusszemináriumra. Olyan - angolul jól író és beszélő - fiatal kritikusok jelentkezését várják, akik tájékozottak a magyar és nemzetközi kortárstánc-életben, van élő kapcsolatuk legalább egy hazai szakmai lappal, és vállalják a nemzetközi műhelymunkában való részvételt. A szeminárium a Bukaresti eXplore dance fesztivál keretében kerül megrendezésre. Tervezett dátuma: 2011. október 1-16.  A jelentkezés határideje: június 3.

Kéthetes workshop lesz Meg Stuart koreográfussal Bukarestben, 2011. október első felében az eXplore dance festival keretében. A jelentkezés  határideje: június 3.

A network francia társszervezője, a CCN Montpellier egy koreográfiai kurzust kínál. A 6 (vagy 9) hetes ex.e.r.ce nevű program a tánctörténet egy-egy jelentős alakjának munkásságát mutatja be és használja a kutatás során. A 2011. október 17-én induló program Yvonne Rainer munkásságával foglalkozik, Xavier Le Roy vezetésével. A jelentkezés határideje: június 3.

A network brüsszeli partnere, a WorkSpace Brussels nyári rezidencia programot hirdet a P.A.R.T.S. és Rosas 10 stúdiójába július 4-29. között. A határidő: május 1.  - Jelentkezni közvetlenül a P.A.R.T.S.-nál lehet. Bővebb információ: http://www.parts.be/Home/newsactivities/tabid/56/language/en-US/Default.aspx?#887

A Wild Card program keretében 2011. május 2-15. között Réti Anna Brüsszelben (Ultima Vez, Workspace Brussels) a KunstenFestivaldesArts ideje alatt, május 9-22. Zambrzycki Ádám és két alkotótársa (Máté Gabriella, Juhász András) Stockholmban (Cullberg Balett) vesznek részt 2-2 hét alkotói rezidencia programon.

A BLOOM! csapata tovább turnézik a Lábán-díjas nemzetközi koprodukcióban készült CITY című előadással: május 7-én Portóban, a Festival da Fábricán, augusztus 4-én, 5-én Londonban a The Place-ben, szeptember 25-én Varsóban, a Cialo Umysl Fesztiválon, október 6-án Pozsonyban, a Nitra Fesztiválon, 2012 májusában pedig egy USA-beli körútra indulnak Pittsburgbe, Philadelphiába, Washingtonba és New Yorkba.

A Wild Card csereprogram keretén belül július 13. és augusztus 17. között Lányi Júlia vesz részt a danceWEB 2011 ösztöndíj programban. Az öthetes bécsi kurzus másik magyar résztvevője Vakulya Zoltán.

Május 4-15. között Fabian Barba (EQ/B), az isztambuli iDans Fesztivál egyik nyertese próbálja új darabját (A personal yet collective history) a Kortárs Alkotó Műhely próbatermében. A Budapest Kortárstánc Főiskola nyújt szakmai segítséget a munkájához. A munkabemutató időpontjáról hírlevelünkben küldünk majd értesítést.

Június 18. és július 3. között a Bukaresti 4Culture választ egy táncost, aki a Kontakt Budapest Nemzetközi Improvizáció Fesztiválon vesz részt, valamint a SÍN Kulturális Központ próbatermében dolgozik rezidens művészként.

A Cullberg Balett delegáltjaként Dragana Zarevska (MK) és Rebecca Chentinell (S) koreográfusok június 20. és július 17. között Kiddo Performance című projektjükön dolgoznak egy négyhetes rezidencia keretében Budapesten a Trafó stúdióban és a MU Színházban. A projekt nyilvános munkabemutatója július 9-én lesz a MU Színházban.

Augusztus 1-7. között Frenák Pál workshopján vesz részt a danceWeb ajánlásával Anna Prokopová (CZ) és Isabella Oberländer (A), az Ultima Vez kiválasztottjaként Martina Suzanne Griewank (D/USA). A workshop előtt és/vagy után mindhárman dolgoznak majd rezidens művészként a Trafó Stúdióban.