Júlia, Rita

A las vegas-i Cirque Mechanics Budapesten

2011.04.27. 14:16

Programkereső

A Cirque du Soleil óta legérdekesebb élményszínházi társulat, a Cirque Mechanics, a legújabb produkciójával mutatkozik be a magyar közönségnek. A RaM Colosseumban április 29-én lesz a Birdhouse Factory című előadásuk közép-európai premierje. Az előadás egy hétig látható Budapesten.
Cirque Mechanics: Birdhouse Factory
Cirque Mechanics: Birdhouse Factory

A Cirque Mechanics fantasztikus, látványos darabjaiban zene, színház, tánc és cirkusz ötvöződik sok-sok humorral. A Birdhouse Factory története1935-ben játszódik; egy gyárba berepülő madár megsérül, és a munkások ápolni kezdik. A váratlan helyzet arra sarkallja őket, hogy kitörjenek a futószalag melletti monotóniából és felfedjék igazi énjüket, s teszik mindezt cirkuszi eszközökkel: láthatunk bohócokat, pantomimeseket, akrobatákat és zsonglőröket, akik benépesítik, életre keltik a gyárat.

Cirque Mechanics: Birdhouse Factory
Cirque Mechanics: Birdhouse Factory

A rendező, a Cirque du Soleil-ből is ismert Chris Lashua és alkotótársa, Aloysia Gavre a kora huszadik századi gépeket - kerekeket, csörlőket stb. - is segítségül hívta a show kitalálásakor; sőt, Charlie Chaplin Modern idők című filmje, a képregényszerző Rude Goldberg grafikái és a mexikói Diego Rivera festményei is komoly szerepet kaptak a színpadi látvány kialakításában. A gépek és az akrobaták bámulatos együttmozgása következményeként a gyár monoton világából végül egy csodálatos "madárház" rajzolódik ki a szemünk előtt.

Az előadás minden korosztály számára, gyerekeknek 4 éves kortól ajánlott. A Birdhouse Factory április 29. és május 5. között hét alkalommal tekinthető meg a RaM Colosseumban.