Konstantin

Fehér Ferenc és Horváth Csaba megosztva kapták a XIV. Tánc Fesztiválja fődíját

2011.05.29. 08:38

Programkereső

Fehér Ferenc, Tao Te című koreográfiájáért, valamint Horváth Csaba (Forte Társulat), Godot-ra várva című koreográfiájáért nyerték el a XIV. Tánc Fesztiválja fődíját. Mindketten százezer forint pénzjutalmat vehettek át.
Godot-ra várva - Kádas József, Krisztik Csaba (Forte Társulat - fotó: Dusa Gábor)
Godot-ra várva - Kádas József, Krisztik Csaba (Forte Társulat - fotó: Dusa Gábor)

Az alkotói díjat, s ezzel 50 ezer forintot Gold Beának ítélte a zsűri, Vég veled című munkájáért. A legjobb társulatnak ez alkalommal a Közép-Európa Táncszínházat ítélték, akik a Herendi Porcelánmanufaktúra külön ez alkalomra készített egyedi porcelánvázáját kapták. előadói díjat kapott Barta Dóra (Badora Társulat) Valami a semmiben című előadásáért, valamint Kádas József és Krisztik Csaba, a Forte Társulat táncosai,a Godot-ra várva című előadásban nyújtott teljesítményükért. A díjazottak kétszemélyes görögországi utat, illetve Tornai-borkollekciót vehettek át. Az első koreográfiáért jdíj Jónás Zsuzsát, a KET koreográfusát illette Visszavonhatatlan című munkájáért. Jutalmul Jónás Zsuzsa másodmagával Görögországba utazhat. A zsűri különdíja, más néven "A legfiatalabb életérzést sugárzó előadás" díja Duda Éváé lett Stop 'n go című koreográfiájáért. A fesztivál fotósa saját díjat ajánlott fel. Gáspár Gábor Ez nem Nem York című fotográfiáját Ladányi Andreának adományozta, az LA Dance Company Szerelmi Rapszódia című előadásáért.

Fehér Ferenc: Tao-te - Dózsa Ákos, Fehér Ferenc
Fehér Ferenc: Tao-te - Dózsa Ákos, Fehér Ferenc

A Tánc Fesztiváljának szervezői is díjat alapítottak, melyet annak a társulatnak, együttesnek adományoznak, mintegy szolidaritásul, akit súlyos méltánytalanság ért az elmúlt egy évben, és azt emelt fővel viselte. Vándorfi László fesztiváligazgató és Krámer György művészeti vezető a Post scriptum díjat a Badora Társulatnak ítélte. Egy herendi váza kíséretében azt kívánták Barta Dórának, hogy szép új irodára, s ezzel otthonra találjanak. A közönség a legtöbb szavazatot a Vég veled című produkcióra adta le, ezzel az idei közönségdíjat, egy herendi vázát  Gold Bea kapta. A zsűri elnöke Goda Gábor a látott koreográfiákat igényesnek és professzionálisnak nevezte. Mint mondta, az egyik leglátványosabb, legjobb fesztivál az idei volt.