Konstantin

Varidance: Variációk

2011.06.06. 14:40

Programkereső

Június 11-én ismét látható Vári Bertalan Társulatának produkciója a Nemzeti Táncszínházban. Legyen a vendégünk!
Variációk - Varidance
Variációk - Varidance

Vári Bertalan nem a megszokások rabja. Vált, ha úgy érzi, kapcsolnia kell egy magasabb sebességfokozatba. Kiváló mesterek tanítványa, rangos együttesek tagja, Harangozó-díjas táncos, koreográfus - így ismertük meg a nevét. Aztán többedmagával társulatot alapított, egész estés, sikeres produkciókat állított színpadra - ekkor ismertük meg önálló művészi alkotóerejét.

Most új, saját társulatával mutatkozik be: velük lép a rivaldafénybe, hogy az újabb korszak kezdetét az előző időszak legsikeresebb koreográfiáiból válogatott táncesttel ünnepeljék meg. A Varidance tehetséges, hivatása iránt elkötelezett, kiválóan képzett csapatának Variációk című műsorát a Nemzeti Táncszínház közönsége láthatja először.

A Varidance a rendkívül sokszínű magyar kultúrkincsből merít; a tradicionális néptánc elemeket különböző táncstílusokkal (többek közt a sztepp, hiphop, kortárs) és más műfajokkal (mint a cirkusz, színház, film) ötvözi és modern, egyedi stílussá varázsolja.

Kérdésünk: Melyik együttes művészeti vezetője volt Vári Bertalan?

A helyesen válaszolók közül hárman tekinthetik meg partnerükkel a Fidelio vendégeként az előadást.

2011. június 11. 19:00 - Nemzeti Táncszínház

Variációk - Varidance

A produkcióban közreműködnek: Hahn Jusztina, Jaklics Liliána, Jászka Erika, Kutas Eszter Anna, Papp Éva, Urbán Szabó Nikolett, Hernicz Albert, Karádi Zsolt, Kárpát Attila, Kovács Dénes, Széchenyi Krisztián, Vári Bertalan; vendégművészként Bernáth Imre

Jelmez: Zelenka Nóra

Díszlet: Szabolcs János

Rendező-koreográfus, művészeti vezető: Vári Bertalan