Emil, Csanád

TűzTánc

2011.06.22. 19:55

Programkereső

Hagyományos magyar zenei motívumok és világzenei tánc-show, azaz kultúrák, stílusok misztikus találkozása - ez a TűzTánc.

A Duna Party rendezvénysorozat nyitányaként, a Lánchíd budai oldalán 2011. június 24-én 21 óra 30 perckor lép először színpadra hazánk legújabb szuperprodukciója, a TűzTánc. A Hungarofest által rendezett Duna Party egyben a magyar soros EU-elnökség záróeseménye is. A különleges zenei anyag szerzői és egyben a produkció szólistái, Bársony Bálint és Németh Gábor "Némo", a könnyűzenei életből jól ismert duó vendégei zenészbarátaik, világzenei szólisták - African Voices - és Bognár Szilvia népdalénekes lesznek. A produkció koreográfusa Zsuráfszky Zoltán, a Honvéd Táncszínház művészeti vezetője, táncosai pedig a Honvéd Táncszínház tagjai.

TűzTánc
TűzTánc

A TűzTánc a kultúrák és stílusok találkozásaként magyar népzenei motívumokban és afrikai ritmusokban, rigmusokban egyaránt gazdag. A zenei anyag szerzői arra törekedtek, hogy kifejezzék mindazt, amit a világzenéről gondolnak. A TűzTánc ilyen, határokat átívelő ereje van.  A produkció hosszú évek munkája, a résztvevők tehetségének, tudásának ötvözésével valósult meg és kerül most színpadra.

A táncosoknak, tűzzsonglőröknek köszönhetően a TűzTánc egy látványos bemutatkozással készül, melyet a visual jockey (VJ) elemek még inkább fokoznak. A hazánkban még nem látott koncerten egyedülálló módon afrikai vokál, néptáncosok, kortárs táncművész és tűzzsonglőrök együtt lépnek fel. Egyedülálló látványvilágával, komoly művészeti értéket képviselő hangzásvilágával a TűzTánc új színfoltot teremt a hazai zenei palettán.