József, Bánk

Párizsban zárta az évadot a KET

2011.07.10. 11:24

Programkereső

A Párizsi Magyar Intézet meghívására a francia fővárosba utazott a Közép-Európa Táncszínház társulata, ahol az intézet kezdeményezésére létrejött Café de la Danse című sorozat keretében az Io sono című előadással léptek fel.

A hazai kortárs táncegyütteseket bemutató sorozat nyári vendégeiként - a Bozsik Yvette Társulat, a Duda Éva Társulat, a MU Terminál és a GoBe Társulat után - 2011. július 1-én, pénteken mutatkozott be nagy sikerrel a csapat a párizsi közönség előtt.

KET Feszt
KET Feszt

Az Io sono az aktuális repertoár egyik alappillérét képező előadás, mely azért is fontos a társulat életében, mert a hét táncművész - saját viszonyaikat állítva színpadra - önállóan alkotta az előadást, amelyről így írt a kritikus, Králl Csaba: "Nemesen egyszerű a darab alapkoncepciója: a közös táncok hangulatos, harmonikus szövetét rövidebb-hosszabb szólók tarkítják, ami nagyjából azonos arányban biztosít kiugrási lehetőséget mind a hat táncosnak. Nincs a koreográfia mögé magvas filozófia kényszerítve, hangulatok, képek, érzetek sejlenek fel, esetenként emberi kapcsolatok képeződnek le benne. Olyan darab ez, ahol a maguk lecsupaszítottságában megjelenő mozdulatoknak kell emlékképet hagyniuk."