Vince, Artúr

A diótörőt is bemutatják a londoni arénában

2011.07.12. 11:30

Programkereső

Az O2 csarnokban június közepén játszották nagy sikerrel a Rómeó és Júliát a Királyi Balett táncosai. Ezen felbuzdulva tervezik a folytatást.

A londoni Királyi Balett előadásában, Carlos Acosta, Johan Kobborg, Edward Watson, illetve Mara Galeazzi, Tamara Rojo és Alina Cojocaru főszereplésével négy alkalommal láthatta a közönség a Covent Garden-inél jóval alacsonyabb jegyárakon a Kenneth MacMillan által koreografált Rómeó és Júliát. (Az operaházi előadás sajátos adaptációjáról kétrészes videoblogot is készítettek.) A sikernek azonban nem csupán az olcsóság volt a titka, hanem a minőség - a társulat vezető táncosait láthatták a nézők -, és az élményhez az is hozzátett, hogy a térben több kivetítőn, közeli kameraállásokból követhették a színpadi eseményeket.

A következő produkciót a Birminghami Királyi Balettől láthatják a műfaj régi és új rajongói. A diótörőt stílszerűen karácsony és újév között mutatják be, az előadásban hatvannál több táncos és a Royal Ballet Sinfonia közreműködik. A koreográfus Peter Wright - aki a londoni színrevitelt személyesen felügyeli -, Vincent Redmon és Lev Ivanov. A társulat saját otthonában november 25. és december 11. között játssza A diótörőt.