Konrád

Premier: KET-Terminál

2011.08.29. 15:41

Programkereső

A Közép-Európa Táncszínház rendhagyóan kezdi az őszt, illetve inkább zárja a nyarat. A nyár ugyanis intenzív munkával telt, de ezúttal nem a jól ismert társulati tagok dolgoztak a Bethlenben, hanem egy tőlük is fiatalabb csapat.

2011. július 1-én elindult a KET-Terminál. A két hónapos képzésben 13 fiatal táncos kezdte meg a munkát, akik júliusban Maday Tímea Kinga, augusztusban Hámor József irányításával tréningeztek és készítettek előadást. A KET-Terminál neve tudatosan cseng össze a 2005-ben elindult MU Terminállal, mely évek óta bizonyítja létjogosultságát és szakmai szükségességét. A Terminálban felkészített pályakezdő táncosok számos hazai társulat tagjaként állják meg helyüket, a KET tagjainak legnagyobb része is innen érkezett. A KET-Terminál szándéka szerint nemcsak a Közép-Európa Táncszínház utánpótlására összpontosít, hanem az országban működő táncszínházak, táncegyüttesek vérfrissítésére is.

KET-Terminál
KET-Terminál

A tanfolyam résztvevői felvételi során kerültek kiválasztásra. A csapat tagjai Bacsó Lilla, Balázs Dominika, Gál Noémi Andrea, Halász Tímea, Jakab Zsanett, Jenna Jalonen, Mezei Bence, Németh Anna, Rónai Attila, Takács Lacek, Szentinek Csaba, Szőllősi Krisztina, Szűcs Dóra Ida, mestereik Maday Tímea Kinga (Rosas Company, Hofesh Shechter, Cirque du Soleil, Gangaray Dance Company) és Hámor József (Harangozó-díjas táncművész-koreográfus, a Gangaray Dance Company művészeti vezetője, a KET állandó tréningvezetője) voltak. A KET-Terminál két mesterének egy-egy hónap állt rendelkezésére, a hét hat napján, napi hat órában, hogy a kiválasztott táncosokból a lehető legtöbbet hozzák ki. Ennek eredménye a szeptemberi bemutató.

2011. szeptember 1. 20:00 - Közép-Európa Táncszínház (szakmai bemutató)

2011. szeptember 2. - 20:00 - Millenáris, szabadtéri színpad (nyilvános előadás)

KET-Terminál

Szentinek Csaba: Az Utazó - The Traveler / Táncolja: Szentinek Csaba

Németh Anna Katalin: Egymásra utalva - In-Dependance / Táncolják: Halász Tímea, Takács László

Rónai Attila: Oázis - Oasis / Táncolják: Rónai Attila, Jenna Jalonen,  Jakab Zsanett, Szőllősi Krisztina, Takács László, Mezei Bence

Hámor József: Ki a falkavezér??? - Who is the pack leader???

Maday Tímea Kinga: Lazán-feszesen