Sándor, Ede

Először nyerte meg kolumbiai páros a tangó világbajnokságot szalon kategóriában

2011.08.31. 10:00

Programkereső

A verseny történetében először egy kolumbiai páros diadalmaskodott a Buenos Aires-i tangó világbajnokság szalon kategóriájának hétfő éjszakai fináléjában.

Diego Benavidez Hernandez és Natasha Agudelo Arbolade egy venezuelai párral vívta meg a végső harcot a táncparketten. A hétfős zsűri végül a kolumbiai párost kiáltotta ki az összesen negyven párt megmozgató szalon kategória döntőjének győzteseként. "Ez egy álom. Azt hiszed, hogy lehetetlen megvalósítani, de itt a bizonyítéka annak, hogy mégis lehetséges" - mondta Arboleda, az első helyezésért járó 7500 dolláros (1,4 millió forint) pénznyeremény átvétele után. A dobogó második helyére a John Erban és Clarissa Sanchez alkotta venezuelai páros álhatott fel, míg a harmadik helyet a San Franciscóból érkezett amerikai páros, Brian Nguyen és Yuliana Basmajyan szerezte meg.

Diego Benavidez Hernandez és Natasha Agudelo Arbolade
Diego Benavidez Hernandez és Natasha Agudelo Arbolade

A világbajnokság másik, a klasszikus tangó és a balett elemeit ötvöző színpadi előadás kategóriájának keddi döntőjében húsz pár méri össze a tudását. Az idei világbajnokságra nem kevesebb mint 400 pár nevezett a világ különböző részeiből. A tangó a Río de la Plata környékén - Argentínában és Uruguayban - letelepedő európaiak és az őslakosok keveredő kultúrájának gyümölcse. A 19. század végén született táncstílus mozdulatai és zenéje az itt élő emberek által megélt szenvedélyt, drámát és szomorúságot jeleníti meg. A tangó ma már világszerte óriási népszerűségnek örvend és legkiemelkedőbb képviselőinek egy része Japánból származik.