Eszter, Eliza

Frenák Pál Társulat: Seven

2011.09.12. 13:41

Programkereső

Szeptember 17-én ismét látható a Frenák Pál Társulat Seven című előadása a Művészetek Palotája Fesztivál Színházában. Legyen a vendégünk!

A koreográfiát Frenák Pál ugyanazon emlékképei inspirálták, amelyek annak idején a Gördeszkák című korai munkáját is. Mintha az elmúlt évek témái - párkapcsolatok, szexualitás, nemi identitás - háttérbe húzódnának és inkább a magányos egyén és a csoport belső, pulzáló állapotai, a társas lét felbomlásának és újjáépülésének dinamikája foglalkoztatná.

Az átalakulás, az átmenet érdekli, az a határvonal, amely a letisztult formák és kész identitások között húzódik. A kételyekkel terhes, köztes állapot, amelyben csak pillanatokra mutatkozhat meg bármi is egyértelműen és vitathatatlanul. A színpadi tér és az elasztikus térformák - mint azt Frenáknál már megszokhattuk - ennek az állandó mozgásnak, a táncosok robbanékony jelenlétének adnak markáns, értelmezhető kontúrokat.

Seven
Seven

2011. szeptember 17. 19:00 - Művészetek Palotája, Fesztivál Színház

Seven - Frenák Pál Társulat

Táncosok:  Fekete Zoltán, Holoda Péter, Jantner Emese, Simet Jessica, Major László, Nelson Reguera

Zene: Gilles Gauvin

Alpintechnika: Ferenci Miklós

Fény: Molnár Péter

Hang: Hajas Attila

Jelmez: Szabó Gergő

Koreográfusasszisztens: Nelson Reguera

Koreográfia és szcenográfia: Frenák Pál

Kérdésünk: A Seven című produkción kívül a Frenák Pál Társulat melyik másik előadása szerepel a Nemzeti Táncszínház október repertoárján?

A kérdésre szeptember 16. 10 óráig helyesen válaszolók közül ketten tekinthetik meg partnerükkel  a Fidelio vendégeként az előadást.