Hella

V. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó

2011.09.14. 11:48

Programkereső

Szeptember 22.és 25. között ismét várják a tánc szerelmeseit a Pécsi Nemzeti Színházba: a balett és a néptánc legjobbjai látogatnak el a Kultúra Városába.

Szeptember 22-én a Magyar Állami Népi Együttes Álomidő című produkciója nyitja a fesztivált. Szeptember 23-án a Szegedi Kortárs Balett mutatja be a Homo Hungaricust. Szeptember 24-én a Tánccsillagok a Kultúra Városában című gálaesten fellép a Győri Balett, a Pécsi Balett, a Magyar Nemzeti Balett, a Bozsik Yvette Társulat, a Budapest Táncszínház, a Duna Művészegyüttes, az Art Balett - Százhalombatta és a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola. Szeptember 25-én 17.00 órától a gyerekeké a színház: a Honvéd Táncszínház Csipkerózsika című előadását tekinthetik meg a fesztivál zárásaként.

Álomidő - Magyar Állami Népi Együttes
Álomidő - Magyar Állami Népi Együttes

Szakmai program is kíséri a tánctalálkozót: szeptember 24-én szombaton 11.00 órától A táncművészet aktuális kérdései, a változó kultúrafinanszírozás tükrében címmel és témában fórumra várják az érdeklődőket a Pécsi Nemzeti Színház N. Szabó Sándor Termében., amelynem szervezői a Magyar Táncművészek Szövetsége és a Pécsi Balett. A Tánctalálkozó ideje alatt a Magyar Táncművészek Szövetsége kihelyezett elnöki ülést is tart.

"2010 programkínálatát ugyan nem tudjuk megismételni, de semmiképp sem szeretnénk megszakítani az elmúlt négy év sikertörténetét, hiszen tudjuk, sokan várják ezt a néhány napot. Hagyományainkat megtartva a táncos műfaj legkülönbözőbb képviselőitől válogattunk olyan előadásokat, melyek egyike sem volt még látható Pécsett" - jelezte Vincze Balázs, a Pécsi Balett és a Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó igazgatója.