Orbán

A Fehér Királynő szerepében: Bánhidi Petra

2011.09.15. 16:03

Programkereső

Bánhidi Petra, akit legtöbben a Szombat esti láz című műsorból ismernek, új szerepben mutatkozik be: a Botafogo Táncegyüttes Sakk című darabjának főszerepét táncolja majd.
Bánhidi Petra
Bánhidi Petra

Vendégművészként csatlakozik Bánhidi Petra, többszörös argentintangó-világbajnok, nívódíjas táncművész a Botafogo Táncegyüttes produkciójához a következő évadra. A táncművész, akit legtöbben a Szombat esti lázból ismernek, a női főszerepet kapta meg a darabban. Petra jelenleg intenzíven próbál, hiszen a szeptember végi előadásra tíz koreográfiát kell tökéletesen elsajátítania.

- Nagyon boldoggá tett a felkérés, bár egy lábsérülés miatt rövid ideig gondolkodtam azon, hogy elvállaljam-e a szerepet. Nem tudtam, mennyire gyógyul majd, de szerencsére tudok haladni, nem zavar a munkában. Láttam már korábban a Sakkot, nagyon tetszett, ezért külön öröm számomra, hogy a Botafogóval léphetek fel - mondja Petra, aki azt is elárulta, hogy az előadáshoz egy kicsit fel kell frissítenie a memóriáját, hiszen néhány éve táncolt utoljára ebben a stílusban.

Az új szereplő felkérésének oka, hogy mindkét művésznő, aki ezt a szerepet táncolta, gyermeket vár. Petra a jelenlegi tervek szerint addig játszik az együttessel, amíg valamelyikük vissza nem tér. Ez azt jelenti, hogy a szeptember 23-i bemutatkozás után, melyre a Nemzeti Táncszínházban kerül sor, a 2011/12-es évadban biztosan minden előadáson őt láthatja a közönség.

- Olyan táncosra volt szükségem, aki tud a Botafogo műfajában táncolni, és emellett egy történettel rendelkező táncelőadásban is meg tudja állni a helyét. Petrában mindez megvan, így tökéletes választás számunkra - nyilatkozta Dalotti Tibor, az együttes vezetője, a Sakk koreográfus-rendezője.