Orbán

Breakdance-balett klasszikus alapokra?

2011.10.12. 09:47

Programkereső

Victor Quijada táncos-koreográfus a Café Budapesten bemutatkozó koreográfia-válogatásában az utca a magas művészettel találkozik.

Melyik a kakukktojás? Sztravinszkij, Vivaldi, Dave Brubek, hiphop. Victor Quijada szerint egyik sem. A táncos-koreográfus Los Angeles utcáinak rap kultúrájában nőtt fel, majd balettet tanult Montrealban, és ennek a kettőnek talál osztott teret az általa alapított RUBBERBANDance Group munkájában. Tánca mind a breakdance, mind a balett konvencióit áthágja, méghozzá egymás „rovására". Mi több, ugyanezt csinálja a zenével is: a klasszikus és a jazzművekben rátalál a hiphop lehetőségeire.

Rubberdance
Rubberdance

A Loan Sharking egy egyveleg, ami a RUBBERBANDance 2002-es alapításától 2008-ig válogatja össze Quijada munkásságának mérföldköveit jelentő elemeket. Bemutatja a teljes palettát, villogtatja eszköztárát, amivel a különböző stílusokat összeérlelte. Egy esszencia, amelyben az utca a magas művészettel találkozik.

Október 14.-15., 20:00 - Trafó Kortárs Művészetek Háza

RUBBERBANDance Group [CAN]: Loan Sharking

Előadják: Karen Castleman, Elon Höglund, Emmanuelle Lê Phan, Daniel Mayo, Anne Plamondon, Victor Quijada, Lila-Mae G.-Talbot

Zene: Sztravinszkij, Vivaldi, Dave Brubeck
Eredeti Zene: Jasper Gahunia
Fény: Yan Lee Chan
Jelmez: Anne-Marie Veevaete

Koreográfia: Victor Quijada

Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál