Márk

Újra Adaptáció Trikolor

2011.10.26. 16:09

Programkereső

Gergye Krisztián Társulatának nagy sikerű kortárs táncestje és identitásjátéka a bemutató után egy évvel, október 27-én és 29-én újra látható a MU Színházban.

A 2011-es Lábán-díjra jelölt előadás a kritikusok szerint a magyar színházi életben különleges módon "gyorsan és bátran reagált a világra, amelyben élünk". A sokszereplős és élőzenés előadás a táncos-koreográfus személyiségére épülő identitásjáték, melynek fő fonalát az alkotó történeteiből (színpadra) adaptált film adja.

Adaptáció Trikolor - Gergye Krisztián Társulata
Adaptáció Trikolor - Gergye Krisztián Társulata

Gergye a saját identitásának nyomában járva arra keresi a választ, hogy mit jelent ma magyarnak lenni kortárs táncművészként. Teszi ezt azoknak a változásoknak a hatására, melyek a kulturális szférát, ezen belül is a független színházakat ért megszorításoknak köszönhetők. Az "ideológiai kalandtúra" tétje nem más, minthogy a szélsőséges formák mentén hogyan lehet középen maradni és megfelelően adagolt öniróniával és humorral "jobbra tolni a bajt".

Adaptáció Trikolor - Gergye Krisztián Társulata
Adaptáció Trikolor - Gergye Krisztián Társulata

Az előadás rendezője Gergye Krisztián, zenei szerkesztője Philipp György, táncolják Lőrinc Katalin, Bocsi Eszter, Hoffmann Adrienn, Frigy Ádám és Gergye Krisztián, énekel Szakács Ildikó, további szereplők Ágens, Tárnok Marica, Madák Zsuzsanna és Bánfalvi Eszter, új szereplő Makranczi Zalán, kísér az Accord Quartet.

Gergye Krisztián: Adaptáció Trikolor - identitásjáték szélesvásznon, avagy hogyan told jobbra a bajt

2011. október 27. és 29 20:00 MU Színház

rendező, koreográfus, látványtervező, szólista: Gergye Krisztián
szereplők: Ágens, Barsi Márton / Makranczi Zalán, Bánfalvi Eszter, Bocsi Eszter, Frigy Ádám, Hoffmann Adrienn, Lőrinc Katalin, Madák Zsuzsanna, Tárnok Marica
zenei előadók: Philipp György, Szakács Ildikó, ACCORD Quartet
zenei szerkesztő: Philipp György
látványkonzultáns: Árvai György
jelmez: Béres Móni
smink: Károlyi Balázs
videó: Lenz Tünde
videótechnika: Szirtes Attila
fény: Fejes Ádám
hang: Boudny Ferenc
pszichológus konzultáns: Csigó Katalin
dramaturg: Miklós Melánia
produkciós asszisztens: Hajós Eszter
produkciós menedzser: Trifonov Dóra
produkciós partner: Ágens Társulat