Alfréd

Feltépett múlt és kollektív nyomhagyás

2011.11.13. 10:16

Programkereső

Első összegzéséhez érkezett Gergye Krisztián Társulatának jubileumi performanszsorozata. November 13-án Trifusz Péter "pillanat-kiállításának" megnyitójára, egyben finisszázsára, valamint kollektív nyomhagyásra várják a "tettestársakat" a MU Színházba

A 14 alkalmasra tervezett Trilógia Maraton első trilógiájának témája és címe: Feltépett múlt, melynek három stációjára Kőszegen, Pannonhalmán és a Szépművészeti Múzeumban került sor, július, augusztus és szeptember folyamán. E trilógia zárásaként látható november 13-án a MU Színházban a Feltépett múlt című viktimológia-előadás.

Trilógia Maraton - Gergye Krisztián Társulata
Trilógia Maraton - Gergye Krisztián Társulata

Mivel a sorozat minden egyes állomása egyszeri és megismételhetetlen esemény, nem csak azoknak érdemes ellátogatniuk a vasárnap esti előadásra, aki nem látták a különleges helyszíneken megvalósult performanszokat, hanem azoknak is, akik a részesei voltak. Ezen az estén egységében és összefüggéseiben idéződik fel a három stáció, ugyanakkor az előadás maga is egyszeri performansznak számít.

Trifusz Péter pillanat-kiállításának megnyitója és finisszázsa a Feltépett múlt november 13-i premierjének szerves része és társprogramja. Érdemes időben érkezni: az első ötven néző szakmai jegyárral tekintheti meg az előadást.